Localizarea Farmaciilor

loalizare farmacii

Află locaţiile şi programul de lucru al tururor famaciilor Valleriana

Cardul de Fidelitate

Cardul de fidelitate

Află despre avantaje cardului de fidelitate Valleriana şi cere un card online

Promoţia Lunii

promotia lunii

Newsletter

newsletter

Fii la curent cu promoţiile şi noutăţile Valleriana

Informatii medicale

Despre gripa H1N1

Despre gripa H1N1

Gripa este o afectiune virala deosebit de contagioasa, care se transforma in general in epidemie pe durata lunilor de iarna dar nu numai. Gripa de tip H1N1 numita si gripa porcina, gripa mexicana sau gripa nord-americana a izbucnit in Mexic.

Gripa este o afectiune virala deosebit de contagioasa, care se transforma  in general in epidemie pe durata lunilor de iarna dar nu numai.
Momentul in care virusul incepe sa raspandesca in intreaga lume se numeste pandemie.
Gripa de tip H1N1 numita si gripa porcina, gripa mexicana sau gripa nord-americana a izbucnit in Mexic in aprilie 2009 si s-a raspandit in intreaga lume.
Tulpina noii gripe este un virus h1n1, acelasi tip cu al gripei sezoniere, care circula prin lume in fiecare an si ucide aproximativ 1% din cei afectati sau mai mult intr-un an care inregistreaza o epidemie.
Fiind de origine porcina nu s-au descris in anul 2009 cazuri de transmitere directa  de la porc la om , toate cazurile au fost transmise de la om la om.
Pandemia de gripa de tip h1n1 din 2009 a fost cea mai mediatizata epidemie de gripa din istorie. Desi este vorba de o gripa relativ usoara si cu mortalizate realativ scazuta , 0.018 % comparativ cu gripa sezoniera  0,2%, alaturi de informatiile si indrumarile  de educatie sanitara benefice, media a declansat si o panica globala, cu rezultate nefaste.
oficialitatile medicale raporteaza o boala gripala cu febra moderata, ce afecteaza organele respiratorii superioare, cu expuneri gastro enteriale.
Se raspandeste usor prin picaturi pulverizate in jurul persoanei infectate prin tuse si stanut.
studiile arata ca virusul aflat pe diverse suprafete isi pastreaza puterea de contagiune intre 2 si 8 ore.
Pentru a va proteja atat pe dumneaostra cat si pe cei din jur este necesar sa va acoperiti gura si nasul cu servetele de unica folosinta cand stanutati sau tusiti, sa va spalati pe maini cat mai des cu apa si sapun , sau sa va dezinfecti cu solutii alcoolice.
Incercati sa nu va atingeti cu mainile ochii, nasul si gura acestea fiind portile principale de intrare a virusului in organism.
Letalitatea apare in general prin insufiecinta respiratorie acuta , intervine la persoanele compromise imunitar , stresate , cu rezistenta slabita succesiv unor boli cromice dar spre deosebire de celelalte gripe sezoniere , grupa de risc cuprinde tineret , femei insarcinate, sindromul metabolic , obezitate, persoanele suferinde de diabet zaharat.
Actuala gripa ocoleste grupa de varsta trecuta de 60 ani , acesta fiind cu predilectie mult mai afectata de gripa sezoniera.
Desi raspandit mult mai repede decat virusul gripei sezoniere , virusul H1N1 nu este deocamdata la fel de periculos , raspunde bine la tratament cu antivale, bineinteles daca tratamentul este inceput cat mai curand posibil , adica la aparitia primelor simptome.
Dupa cum bine stim a fost foarte mediatizata si problema vaccinului antiviral H1N1, cu pareri pro si contra.
Cert este ca am reusit si noi prin stiinta celor de la institutul Cantacuzino din Bucuresti sa izolam tulpinile virusului si sa obtinem in jur de 1 milion de doze, acestea fiind distribuite in spitalele si scolile din toata tara. Campania de vaccinare a inceput la 1 decembrie, insa fara prea mare succes.
Atat in scoli cat si in spitale, dupa modelul occidental care a refuzat in masa vaccinarea.
nu se stie cand acesta gripa va disparea, nu se stie daca apogeul a fost atins sau urmeaza sa fie.
In prezent in Romania sunt in jur de 3700 de cazuri  soldate cu aproximativ 10 decese.
asa ca protejati-va cu masti in locurile aglometare , respectati regulile elementare de igiena , evitati contactul cu personale purtatoare.

Farmacist: Andra Visan

citeste in continuare

Va putea fi "editata" memoria?

Va putea fi

Scopul medicamentelor pentru editarea memoriei este de a sterge amintirile traumatizante, dureroase, putand reprezenta astfel o inovatie majora pentru domeniile psihologiei si psihiatriei,... citeste mai mult

Vom putea preveni bolile cardiovasculare

Vom putea preveni bolile cardiovasculare

Numit Polycap, medicamentul ar putea reduce riscul de boli cardiace cu pana la 60%, iar pe cel de boli cerebrale cu pana la 50%, a declarat doctorul Salim Yusuf din cadrul Institutului de... citeste mai mult

Tehnofarm Valleriana SRL

Targoviste, jud. Dambovita

RO 7790985

J15/605/1995